Waar u voor moet uitkijken bij inhuren van een professionele stukadoor

Elke sector heeft zijn aandeel van fraudeurs en oplichters. De verbouwingswereld is hier geen uitzondering. Een fraudeur of oplichter opsporen is in de wereld een stuk makkelijker als u maar aandacht geeft aan de aanwijzingen.

Een aanwijzing is dat we de neiging hebben om een “darm” gevoel te hebben wanneer iemand ons probeert te belazeren. Maar wat als iemand je niet opzettelijk probeert te belazeren? Dit is moeilijker te herkennen, vooral wanneer iemand echt eerlijk en oprecht is.

Ik verwijs naar de eerlijke opdrachtnemers die onervaren, incompetent of beide zijn. Het kan heel wat voor u betekenen, maar hun gebrek aan vaardigheid, kennis of onvermogen om de werkzaamheden te kunnen voltooien kan een verwoestende nadruk achterlaten.

Met andere woorden, het is niet altijd de slechte kerels waar u voor moet uitkijken. Vaker dan niet, is in deze wereld, de meeste eerlijke kerel dat niet weet wat hij doet waar u voor moet uitkijken.

Er is een groot verschil tussen bereid zijn en in staat zijn en er lijkt geen tekort aan mensen die bereid zijn om uw specifieke werk te doen.

Laten we eens een kijkje nemen bij enkele dingen waarop u zult willen letten.

"Druk" Verkoop tactiek

In de verbouwingswereld is er elk jaar steeds meer concurrentie. Veel opdrachtnemers zetten de consumenten ook onder hoge druk om zich aan te melden op een plek. Deze mensen hebben over het algemeen hun eigen persoonlijke agenda. Ze zijn niet geïnteresseerd in of u het uiteindelijke resultaat van uw project goed vindt en maken vele beloftes en doen er alles aan om u aan te melden. U moet nooit het gevoel krijgen dat u onder druk gezet bent en u zo uw beslissing heeft gemaakt.

Als u ooit het gevoel heeft dat u onder druk bent gezet door de opdrachtnemer, vraag hem dan rustig om afstand te nemen. Als ze geen afstand nemen, dan is het hoog tijd om een andere opdrachtnemer te zoeken. Hoge druk leidt meestal tot een slechte beslissing wanneer het gaat om verbouwingen. Een gekwalificeerde, gerenommeerde professionele opdrachtnemer zou u niet onder druk zetten om een verbintenis aan te gaan.

Ongebruikelijke betalingsvoorwaarden

Past u op voor opdrachtnemers die van u vragen het gehele werk vooraf contant te betalen. Een gerenommeerde, professionele opdrachtnemer zal in het algemeen vragen voor een storting en zal u een redelijke betalingsschema voorstellen.

Er zijn zoveel horrorverhalen over opdrachtnemers die met het geld van de eigenaar van de woning zonder beëindiging van het project verdween. Een professionele opdrachtnemer zal u een billijke, wederzijdse aanvaardbare betalingsplan, meestal gebaseerd op de voortgang van uw project presenteren.

Oncontroleerbare referenties

Als de naam, adres en telefoonnummer van het bedrijf niet kan worden geverifieerd, is het bijna zeker dat de problemen hoog zijn. Veel van de vlieg-bij-nacht opdrachtnemers worden ook “oogst-omhoog-truck” bouwers genoemd. Deze jongens hebben geen verifieerbare bedrijf. En kunnen zo snel mogelijk inpakken en u met gebakken peren laten zitten zonder een spoor. Een controleerbare adres is een must.

Mobiele telefoon Is het enige nummer

Dit is slechts een woord van voorzichtigheid. Met de populariteit van de mobiele telefoons vandaag zou het oneerlijk van mij zijn om te zeggen dat opdrachtnemers die alleen een mobiele telefoon hebben slechte opdrachtnemers zijn. Het tegendeel zou kunnen gelden. Echter, het zou kunnen betekenen dat de opdrachtnemer geen vaste plaats heeft voor het bedrijfsleven of niet wenst te laten weten waar hij woont om wat voor reden dan ook. U kunt hier enkele extra voorzorgsmaatregelen nemen om te verifiëren dat hij geen reden heeft om iets verbergen en dat u hem nog steeds kan bereiken wanneer hij beslist om zijn telefoon niet meer te beantwoorden.

Bovendien betekent het waarschijnlijk dat de opdrachtnemer alle aspecten van zijn projecten zelf kan beheren. Dit is geen goede zaak, met name wat betreft, de grotere, complexere projecten die intens beheer vereisen. U kunt dit slecht beslissen of dit belangrijk voor u is.

De "Vermindering van de prijs"

Deze zwendel treedt op wanneer u nee zegt en een beetje terughoudendheid laat zien en de opdrachtnemer u antwoord met een wat lagere prijs voor exact hetzelfde werk.

Een substantiële vermindering van de prijs zonder verandering in het toepassingsgebied van het werk of specificaties betekent waarschijnlijk dat de opdrachtnemer in eerste instantie een hogere prijs vroeg voor iets wat minder waard is.

In mijn boek zijn dit slechte zaken. Persoonlijk denk ik dat deze praktijk suggereert dat er oneerlijkheid is vanuit de kant van de opdrachtnemer. Als u hem nu al niet kunt vertrouwen, kunt u hem later helemaal niet vertrouwen.

Wanneer u en de opdrachtnemer onderhandelen over de verschillende materialen, methoden en omstandigheden dat duidelijk een effect heeft op de prijs, dan is dit prima. Anders moet de “prijs” maar de “prijs” zijn.

Geen Contract of voorstel

Ik kan u niet vertellen hoeveel frustraties u kunt voorkomen als er een zorgvuldig opgestelde contract met een gedefinieerd bereik van het werk, duidelijke specificaties en gedetailleerde voorwaarden zijn.

Dringt u aan op een grondige contract of voorstel die alle details bevat!

Door het volgen van deze regel zal u uw kansen op tevredenheid aanzienlijk verhogen. Ik denk dat veel problemen voortkomen uit het feit dat mensen meegaan bij dingen waar zij zich goed bij voelen en dingen te vanzelfsprekend zien. Gaat u daar niet van uit, tenzij het schriftelijk op papier staat!

Naast de voordelen die u heeft dat u weet wat u te wachten staat. Indien een opdrachtnemer de tijd neemt om een gedetailleerde contract op te stellen, zal er veel minder onvoorziene problemen en misverstanden zijn, dit zal resulteren in minder stress voor beide partijen en zorgt ervoor dat het project veel soepeler beweegt.

Als er ooit een misverstand ontstaat, is daar het gemak om door te verwijzen naar het contract.

Onvolledige specificaties of onduidelijke termen

Houdt uw aandacht op de “werkingsgebied van het werk” en “specificaties” sectie in het contract of voorstel. Dit is het deel van het voorstel waarin precies staat wat voor werkzaamheden zal worden afgerond (het toepassingsgebied van werken) en precies welke producten of materialen en methoden zal worden gebruikt (de specificatie).

Elk project moet duidelijk geschreven specificaties hebben. Niet alleen vage algemeenheden. Nogmaals, wanneer u een duidelijk omschreven specificaties ziet, zijn er goede kansen (maar niet gegarandeerd) dat u een goede opdrachtnemer heeft gevonden.

Nagemaakte of onvolledige vakmanschap

Dit is verreweg het meest voorkomende zwendel van alle. Het is meestal de meeste eerlijke kerels die eigenlijk de oplichters zijn.

U zult niet geloven hoeveel nagemaakte afwerking ik in de loop van mijn carrière als een professionele vakman gezien heb. Er is opgemerkt dat ongeveer 40% van de renoveringswerk vandaag een direct gevolg is van slecht vakmanschap of door ongepaste materialen door een eerdere opdrachtnemer.

Een paar jaar geleden las ik over een studie dat werd uitgevoerd voor 400 gerenoveerde huizen in Zuid Holland. 94 % van deze huizen bleken “grote gebreken” te hebben.

Om potentiële “nagemaakte vakmanschap” aan te pakken, adviseer ik u om referenties te volgen en daadwerkelijk een bezoek te brengen aan enkele voltooide projecten totdat u 100% tevreden bent over het niveau dat u verwacht van uw opdrachtnemer. Negeer dit probleem niet. U zult echt projecten moeten bezoeken voor uzelf. Neem het woord van iemand niet gewoon aan. Zie het uit de eerste hand. Hun idee over kwaliteit kan anders zijn dan uw idee over kwaliteit.

Binnen mijn bedrijf, adviseren wij (en vereisen soms) dat klanten een bezoek brengen aan een of meerdere afgeronde projecten zodat ze uit de eerste hand voorbeelden van ons werk kunnen zien. Dan heeft u een veel beter gevoel van kwaliteit en het werk die u kunt verwachten.

De opdrachtnemer vraagt U de vereiste vergunningen

Sommige opdrachtnemers kunnen u om de vereiste bouwvergunningen vragen. Dit zou een teken kunnen zijn dat hij zelf werkt zonder een vergunning. De werkzaamheden ligt buiten het gebied waarvoor hij een vergunning heeft of hij is niet in staat om een vergunning te verkrijgen als gevolg van een onjuiste of ontoereikende verzekeringsdekking. De opdrachtnemer kan ook geen ‘goede reputatie’ hebben met de afdeling van het gebouw.

In ieder geval, zal een gerenommeerde opdrachtnemer altijd een vergunning kunnen verkrijgen voor de werkzaamheden die hij moet uitvoeren. Wanneer een opdrachtnemer de vereiste bouwvergunningen verkrijgt, is de kans groter dat de werkzaamheden uitgevoerd wordt volgens de geldende bouwvoorschriften. Ook vereisen veel woningeigenaren specifieke verzekeringen voor bepaalde projecten, zodat het project volledig goed verzekerd is.

Niet alle opdrachtnemers zullen dit doen. Velen hebben het voorkeur om niet hun tijd hieraan te besteden, omdat het veel ongemakken met zich brengt en veel tijd in beslag neemt.

De planning of het tijdsbestek lijkt te mooi om waar te zijn

Wanneer u de planning ziet en dit is te mooi om waar te zijn, dan is dit waarschijnlijk ook zo. Professionele opdrachtnemers maken het een punt om realistische verwachtingen te stellen. Een opdrachtnemer die zijn werkzaamheden kent zal u een realistische planning geven. Laat u niet lokken door opdrachtnemers die u een optimistische einddatum geeft. De kans is dan groot, dat hij iets belooft wat hij niet kan leveren.

De opdrachtnemer garandeert zijn werk niet

Geloof het of niet, in sommige landen is er geen wet die een verbouwing opdrachtnemer vereist voor de garantie van zijn werk. Echter zijn garanties essentieel voor elk verbouwing project. Een goede opdrachtnemer zal op zijn minst voldoen aan de normen Bouwgarant of Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)

Dit zijn een aantal standaard richtlijnen die zijn opgesteld door Bouwgarant en NOA om te bepalen of een opdrachtnemer zijn werk goed verricht of dat er maatregelen vereist zijn. Meeste professionele opdrachtnemers weten over deze richtlijnen en kunnen hiernaar verwijzen in hun garantie. Zij kunnen u voorzien van een kopie.

Onthoud dit: opdrachtnemers zijn toegewijd aan gekwalificeerde vakmanschap en klanttevredenheid. Zij zullen dan minstens één jaar garantie bieden op de werkzaamheden. Zorg in ieder geval dat de opdrachtnemer garantie aanbiedt en dat dat schriftelijk is vastgelegd.

De opdrachtnemer verschijnt onverzorgd en ongeorganiseerd.

We kennen allemaal het gezegde ‘oordeel een boek niet door zijn kaft’, maar als u er niet in slaagt om dit waarschuwingsteken te herkennen, kunt u verwachten dat er nare dingen zullen gebeuren! Een ongeorganiseerde opdrachtnemers is een project dat ongeorganiseerd is. Houdt uw aandacht op de details. Kijk voor aanwijzingen dat de opdrachtnemer ‘het op orde heeft’. U wilt een georganiseerde project, die begint en eindigt met uw opdrachtnemer.

Professionele vaklui

Bij Stukadoorsbosch werken enkel professionals die hun jarenlange expertise graag voor u inzetten. Als stucadoor zetten zij zich altijd in om te zorgen dat het werk in Bergschenhoek naar volle tevredenheid wordt gedaan. Bovendien kunt u bij ons ook terecht voor hulp en advies.

Meteen beginnen

Aarzel niet. Bel naar 010 422 2733 of stuur een mail contactformulier voor meer informatie of een afspraak. Ook kunt u het formulier op de website gebruiken.

Overweegt u een verbouwing of stukadoorswerkzaamheden?

Download gratis de gids die u veilig door elke verbouwing loodst!

Download GRATIS

"Bouw-budget-plan" om Bouw-Verbouwingskosten te bijhouden.

Verbouwingstips