Hoe u de 6 meest voorkomende misvattingen kunt voorkomen bij inhuren van een stukadoor

Misvatting #1

"Je moet er voor zorgen dat je drie aanbiedingen heb.

Het is niet noodzakelijk. Deze tactiek is waarschijnlijk verantwoordelijk voor meer ontevredenheid binnen de verbouwingsbedrijf dan elk andere factor.

Waarom?

Als uw doel is om goede werkzaamheden te krijgen tegen een goede kwaliteit en een eerlijke prijs en u simpelweg alles met elkaar gaat lopen vergelijken dan is dit zeer misleidend. Er zijn geen ‘standaard’ prijzen of ‘standaard’ specificaties voor verbouwingsprojecten. Elke offerte is een schatting die u ontvangt van wat er opgenomen is op het moment zelf. Het is een weerspiegeling van de eigenlijke taak die de opdrachtnemer van plan is om te voltooien.

Gezien het feit, dat u iets koopt wat eigenlijk niet bestaat (in tegenstelling tot een auto, die je kunt testen door erin te rijden) is het onmogelijk om te vertellen hoe vergelijkbaar (of verre van) het ene project van de andere project is.

Zelfs als u denkt dat alles hetzelfde of “vergelijkbaar” is, dat is zelden zo en je zult het niet ontdekken totdat de werkzaamheden aan de gang is of volledig afgewerkt. Dit is nadat u al uw geld heeft geïnvesteerd. Hoogstwaarschijnlijk zal dit oplopen tot duizenden euro’s!

In het geval van het kopen van een auto en het vergelijken van de prijzen van de ene dealer en de andere dealer, heb je de mogelijkheid om beter te vergelijken van de EXACT dezelfde auto, gebouwd door de dezelfde fabrikant. Maar in dit geval, bent u niet bezig met aanschaffen van een auto. In feite, wat u aan het kopen bent is nog niet eens gebouwd en u kunt het niet eens uitproberen. U kunt het niet uittesten en u kunt het nog niet eens zien!

Dit geldt voor zowel eenvoudige en wat complexerende projecten. Zelfs een taak om een raam te vervangen of dakbedekking, kan een opdrachtnemer een andere methode hebben voor het vervangen en gebruik maken van ander (en nog andere) soort materiaal. Zelfs de bouwschriften beschermt u niet voldoende tegen deze verschillen.

Wanneer u prijzen aan het vergelijken bent in deze branche is het makkelijk om uzelf voor de gek te houden of te misleiden doordat u niet op de hoogte bent of begrijpt wat de opdrachtnemer van plan is met het project. De meeste opdrachtnemers zijn communicatief niet goed ingesteld en kunnen daardoor ook niet goed uitleggen wat zij van plan zijn. Daardoor kunnen zij vaak ook niet goed uitleggen in wat voor mate zij verschillen van andere opdrachtnemers.

Daarom, als u verschillende ‘prijzen’ krijgt, zonder veel te doen zoals ik al eerder in deze handleiding uitgelegd heb, dan gaat u er zelf in geloven dat de meeste opdrachtnemers veel van elkaar weg hebben. Dit kan u misleiden en u ervoor laten kiezen dat u de meeste goedkope opdrachtnemer inhuurt. In deze branche kan zo’n aanpak zeer gevaarlijk zijn en vaak zijn ze.. ERG DUUR!

Als u zich zorgen maakt over het krijgen van een “goede deal”, overweeg dan een beroep te doen op een opdrachtnemer die een goede reputatie heeft. Ik geloof dat het zeer zeldzaam is om een opdrachtnemer te vinden die een uitstekende reputatie heeft, goede kwaliteit en service levert en teveel in rekening brengt voor het werk dat ze leveren. In feite, als ze uitzonderlijk werk verrichtte, dan zouden ze geen goede reputatie hebben, noch een uitgebreide lijst van tevreden klanten. Zij kunnen een groot aantal mensen gewoonweg niet teleurstellen die in hun werk geloven.

Veel mensen overwegen de methode te gebruiken om meerdere offertes aan te vragen om vervolgens de prijzen te vergelijken. Na de prijsvergelijking kiezen ze meestal de gemiddelde prijs uit. Als u doorgaat met het lezen van deze gids zult u snel anders gaan denken.

In plaats dat u opdrachtnemers uitnodigt om te komen kijken naar de werkzaamheden, vraagt u eens eerst rond welke opdrachtnemer in uw omgeving een goede reputatie heeft voor het verrichten voor de werkzaamheden die veel op die van u lijkt. Dit kunt u doen door bij vrienden, familieleden of buren na te vragen of zij zo’n Stukadoors- & Onderhoudsbedrijf kennen.

Kijk nota bene rond in uw omgeving en neem een kijkje bij dat project. Praat met de eigenaren van de woning om te zien wat zij over de opdrachtnemer te zeggen hebben.

Indien u zeker bent van de kwaliteit, betrouwbaarheid en reputatie van de aanbevolen opdrachtnemer, overweegt u dan in ieder geval om het contact met andere opdrachtnemers te stoppen. Het kan in strijd zijn met de ‘conventionele wijsheid’, maar ik geloof eerder dat het u veel gelukkiger zal maken. Bovendien kan het contact hebben met meerdere opdrachtnemers simpelweg verwarring oproepen.

Misvatting #2

"Gaan voor een lage prijs bespaart u geld! "

Denkt u hier eens een minuut over na. Als u meerdere aanbiedingen heeft aangevraagd en u gaat voor de opdrachtnemer met de laagste prijs, bedenk dan dat u de werkzaamheden heeft toegekend aan de opdrachtnemer die het werk het goedkoopst kan uitvoeren!

Is dat wat u wilt?

Een van de meest voorkomende problemen is iemand die het werk aanbiedt voor een lage prijs. Een overgrote meerderheid van de horrorverhalen die u hoort zijn van mensen die nachtmerries hebben gehad, nadat zij in zee zijn gegaan met opdrachtnemers die hun werk voor een lage prijs aanbieden.

Zoals het oude spreekwoord zegt: “U krijgt waar u voor betaald heeft!” en “U kunt niets voor niets krijgen!”. Wees voorzichtig bij het kiezen van uw opdrachtnemer op basis van de laagste prijs. Beter nog.. gewoon helemaal niet doen!

Maar u kunt denken: ‘Als alle dingen gelijk zijn, dan is gaan voor de laagste prijs een slimme zet van u!

Is het niet?

Absoluut, 100% Ja!

Maar dingen zijn bijna Nooit, nooit gelijk in de verbouwings wereld!

Zelfs als u de meest complete set van professionele tekeningen en een vijfentwintig pagina geschreven reeks specificaties heeft die elke detail beschrijft, kunnen de dingen alsnog zeer verschillend zijn dan van een andere opdrachtnemer.

Wat wel waar is, hoe meer details hoe beter dat is. U komt er snel achter, dat ik een enorme fan ben van “details”. Ze zijn kritisch en in staat om u te helpen uw verwachtingen vast te stellen. Maar nogmaals, zelf het meest gedetailleerde planning laat heel veel, maar dan bedoel ik ook heel veel om ‘ontdekt” te worden.

Ik zeg “ontdekt omdat u het niet zult weten, zolang de werkzaamheden niet begonnen zijn welke frustraties het met zich meebrengt en op lange termijn zal het u ook steeds meer geld kosten.

Vaak, heeft de laagst geprijsde opdrachtnemer iets links gelaten, terwijl de wat hoger geprijsde opdrachtnemer waarschijnlijk het werk wat beter bekeken heeft en een betere planning heeft. Hij zal waarschijnlijk geen stress hebben over het feit dat u zijn werk overschat, waardoor hij geneigd is om meteen te beginnen te snijden in de hoeken. Het laatste wat u wilt is dat een opdrachtnemer zo te werk gaat.

Een ander belangrijk punt is hier dat het kan zijn dat wanneer een opdrachtnemer minder geld te besteden heeft binnen zijn bedrijf, hij geneigd is om zich met meerdere werkzaamheden bezig te houden zodat hij zijn hoofd boven water kan houden. En zoals u kunt raden, dit is één van de redenen dat opdrachtnemers de reputaties hebben dat zij hun werk niet afgewerkt achterlaten.

Zou u niet willen vermijden dat u constant op de lip van de opdrachtnemer moet zitten totdat de werkzaamheden volledig afgewerkt zijn.

De hoofdregel: gebruik nooit de prijs als de bepalende factor. Er zijn veel andere dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Wanneer u een lage prijs aanbieding tegenkomt, moet u zichzelf enkele dingen afvragen. Vragen zoals: “Waarom is de prijs zo laag?” “Wat ontbreekt hier?” en “heeft de opdrachtnemer alles in de prijs inbegrepen om te zorgen dat het werk op goed niveau wordt gedaan en de dienstverlening is zoals ik verwacht?”.

Aan de andere kant, als u een opdrachtnemer heeft gevonden waarbij u een goed gevoel heeft, maar de prijs is veel hoger dan u zich kunt veroorloven of u wilt gewoonweg niet zoveel investeren in het project. Leg dit dan uit aan de opdrachtnemer. Een professionele opdrachtnemer zal blij zijn dat u zo eerlijk bent en zal proberen om in overleg met u een herontwerp maken of veranderingen aanpassen die beter aansluit bij uw budget.

Zo lang u openstaat voor veranderingen binnen het project, ziet u dat deze aanpak zeer nuttig kan zijn.

Misvatting #3

' Als het consumentenbond of brancheorganisaties niet beschikt over klachten tegen de opdrachtnemer, zijn ze waarschijnlijk een veilige poging. "

Dit is een gemeenschappelijk en dure misvatting. In feite, gewoon omdat de consumentenbond of brancheorganisaties geen klachten heeft over de opdrachtnemer, betekent niet dat u met een gerenommeerde professional werkt. U moet het bedrijf verder onderzoeken. Veel opdrachtnemers, ook al zijn er geen klachten over hun bij de consumentenbond of brancheorganisaties, doen hun werk niet naar behoren… en vaak helemaal niet in de buurt van goed. Om zeker te zijn van het feit dat u te maken heeft met een gerenommeerde professioneel, moet u de consumentenbond of brancheorganisaties alleen gebruiken als beginpunt, niet als ‘wondermiddel’ of stopplaats.

Houd er ook rekening mee dat de consumentenbond of brancheorganisaties niet een bestuursorgaan is en dat er geen toezicht wordt gehouden op de opdrachtnemers binnen de stad. Veel opdrachtnemers kunnen jarenlang slecht werk afleveren terwijl er nooit iets over hen gemeld zijn. Ook kunnen er opdrachtnemers zijn waarvan de consumentenbond of brancheorganisaties niet eens van op de hoogste is dat zij bestaan.

De beste manier om gebruik te maken van de consumentenbond of brancheorganisaties is om te controleren of zij de opdrachtnemer overwegen waarvan een klacht van is ingediend. Als zij dit niet doen, kunt u er bewust van zijn dat het geen goede keus zal zijn. Als ze dit wel doen, kan het duiden op een goede reputatie, maar alsnog moet u nog altijd de nodige onderzoek verder uitvoeren.

Misvatting #4

"Ik moet de materialen zelf kopen om geld te besparen "

Meeste professionele opdrachtnemers zullen niet geïnteresseerd zijn om te werken onder deze omstandigheden en om zeer goede redenen.

Ten eerste, als u de materialen verstrekt, is er een zeer goede kans dat u het verkeerde of niet genoeg materiaal verstrekt. Het werken met verkeerde materiaal of onbekende leveranciers is een grote frustratie en kan voor zowel de opdrachtnemer als u veel tijd en geld kosten. De meeste opdrachtnemers zullen dit ook weigeren.

Ten tweede, de opmaak die uw opdrachtnemer maakt is niet discretionair. Het is nodig om ter dekking van de kosten van de bedrijfslasten winst te maken om een succesvol bedrijf te kunnen runnen. Als een opdrachtnemer dit niet op de materialen kan doen, zal hij het wel ergens anders doen, meestal door middel van hogere arbeidsprijs.

Vaak heeft de opdrachtnemer onderhandeld over kortingen voor veel van de verschillende materialen die zij gebruiken. Soms zijn de kortingen aanzienlijk hoog die de kosten kan dekken.

Soms zal de opdrachtnemer u vragen om hem van materialen te voorzien, met name materialen die niet makkelijk te verkrijgen zijn. U wilt dan extra voorzichtig zijn met deze regeling, omdat vaak opdrachtnemers geen garantie bieden op deze producten. Het is het beste, om gewoon de opdrachtnemer voor alle materialen te laten zorgen. Op deze manier bent u veilig, de opdrachtnemer is blij en er is geen verwarring over wie uiteindelijk verantwoordelijks is zou iets mis gaan.

Misvatting #5

“Als een opdrachtnemer verscheidene jaren ervaring heeft, is hij goed! "

Ongeveer 96% van de opdrachtnemers stoppen met hun bedrijf binnen vijf jaar en ongeveer 80% zal het tiende jaar nooit halen

Gezien deze statistieken, als u een opdrachtnemer heeft die al langer dan tien jaar in het vak zit, zit u al bij het goede adres. Hij zal vast wel goed werk leveren om zo lang in het vak te blijven.

Maar ga er niet van uit dat alles goed gaat, omdat de opdrachtnemer beweert dat hij al ‘tien jaar ervaring heeft!’ In veel gevallen is het wellicht nauwkeuriger om te zeggen dat ze een jaar ervaring hebben die ze al tien keer herhaald hebben.

Alleen maar omdat een opdrachtnemer zoveel jaren in het vak zit betekent niet dat zij experts zijn in het vak of goed werk leveren- onderzoek ze! Veel opdrachtnemers kunnen beweren dat zij vele jaren ervaring hebben in het vak, maar hebben een flink aantal projecten niet volledig of niet naar behoren achtergelaten. Of zij hebben gewoon geen ervaring in het soort werk dat vergelijkbaar is met die van u.

Reputatie is de sleutel en de persoon die verantwoordelijk is voor de verbouwing moet niet alleen ervaring hebben, maar hebben ook projecten op hun naam staan die een kwalitatieve vakmanschap toont. U moet de referenties van uw opdrachtnemer grondig onderzoeken en ervoor zorgen dat u te maken heeft met een gekwalificeerde professional.

Misvatting #6

"Het term "volledig-verzekerd" betekent dat de opdrachtnemer zorg draagt voor alle noodzakelijke verzekeringen en ik volledig beschermd ben.”

Verrassend is dit niet altijd het geval!

Opdrachtnemers moeten zorg dragen voor twee soorten verzekeringen: werknemer compensatie verzekering (als hij een of meer werknemers huurt) en een aansprakelijkheid verzekering. De werknemer compensatie verzekering dekt u als een persoon die op uw eigendom werkt gewond raakt.

Aansprakelijkheidsverzekering omvat meestal eigendom gerelateerde dingen zoals een gebroken raam of schade aan uw persoonlijke eigendommen door de opdrachtnemer. Lichamelijk letsel zijn verreweg de grootste bloostelling in de meeste gevallen.

Terwijl beide types verzekering in de afgelopen jaren wat duurder zijn geworden dan de jaren ervoor. Is de werknemer compensatie verzekering vier tot vijf keer duurder dan de aansprakelijkheidsverzekering.

Veel opdrachtnemers vermijden de werknemer compensatie verzekering af te sluiten door te beweren dat zij deze verzekering niet nodig hebben omdat zij “technisch” geen medewerkers hebben.

Als de opdrachtnemer “echt” alleen werkt dan zal hij waarschijnlijk zichzelf dekken met alleen de aansprakelijkheidsverzekering. Maar indien hij iemand huurt om hem bij de werkzaamheden te helpen en niet beschikt over een werknemer compensatie verzekering stelt u zichzelf bloot aan problemen. De huurling kan gewond raken binnen uw terrein. De meeste werkzaamheden vereisen meer dan één persoon om het te voltooien. Vraag daarom altijd naar deze verzekering om u zelf te beschermen.

In de meeste gevallen dekt de woningeigenaar enkel verwondingen die opgelopen zijn door mensen zoals tijdelijke arbeidskrachten, zoals een tuinman. Het is een heel ander verhaal wanneer het gaat om ingehuurde opdrachtnemers.

Voor uw zekerheid, houdt u zich vast aan een opdrachtnemer die beide verzekeringen heeft. En vergeet niet: “volledig verzekerd” betekent niet altijd wat het impliceert. Als u wilt controleren dat een opdrachtnemer een aansprakelijkheidsverzekering en een werknemer compensatie verzekering heeft, vraag naar de naam en het telefoonnummer van de verzekeringmaatschappij, zodat u kunt bellen en controleren of de opdrachtnemer voldoende gedekt wordt. Vraag op zijn minst naar de polis blad voordat u een contract ondertekend.

Ervaar onze stukadoorsdiensten

Uw woning renoveren kan een spannende inspanning zijn zolang u maar een goede team inhuurt met professionele werknemers. Hopelijk, heb ik met u enkele waardevolle inzicht gedeeld die u kunt gebruiken bij het kiezen van een geschikte team om uw woningen te renoveren.
Aangezien deze gids verspreid is over het gehele land, heb ik geen idee waar u zich bevindt. Maar indien u zich begeeft in de omgeving van Rotterdam en u het prettig vind om mij persoonlijk te spreken, twijfel dan niet om contact met mij op te nemen. Ik vind het fijn om met mensen hun renovatieplannen te bespreken.
Wij hebben al zoveel jaren uitgebreide ervaringen in creatieve designs en hoge kwaliteit renovatie diensten, zoals:
Complete stukadoorswerk diensten
Toevoegingen en belangrijke renovaties

Complete keuken en badkamer renovaties
Kelder en zolder ruimtes
Complete verbouwingsdiensten

Wij stellen het op prijs om u te kunnen informeren over vele andere diensten zoals verwarming, sanitair, schilderwerk, elektriciteit etc… Wij kennen de juiste mensen en willen u graag in de goede richting sturen.

Al jaren vertrouwen woning eigenaren hun woning aan mij en mijn team; veel van deze woning eigenaren zijn mensen die ons keer op keer weer inhuren.

Als een professionele stukadoors- en onderhouds opdrachtnemer, werken wij met u op een manier waardoor uw ideeën en die van ons het beste op uw woning en budget aansluit. Grote of kleine renovaties, wij kunnen zorgen dragen voor uw project vanaf het concept tot aan de voltooiing.

Indien u wenst om de mogelijkheden te bespreken voor de renovatie van uw woning door een professionele opdrachtnemer, neemt u dan vandaag nog contact met mij op, op telefoonnummer 010 4222733.

Ik wil uw wensen graag aanhoren om te kijken of ik u ergens mee kan helpen. Als wij beide aanvoelen dat u kunt profiteren van onze diensten, kunnen wij vrijblijvend en zonder verdere kosten een bezoek aan uw woning brengen om uw ideeën met elkaar te bespreken, indien nodig uw vragen te beantwoorden.

Een simpel telefoontje en u bent op weg naar een aangename samenwerking met een professionele opdrachtnemer die gekwalificeerde werkzaamheden verricht.
Indien u buiten de omgeving van Rotterdam woont of u kiest er voor om niet te bellen, dan wil ik u wel heel veel succes wensen bij uw renovatieplannen.

Overweegt u een verbouwing of stukadoorswerkzaamheden?

Download gratis de gids die u veilig door elke verbouwing loodst!

Download GRATIS

"Bouw-budget-plan" om Bouw-Verbouwingskosten te bijhouden.

Verbouwingstips